modernmurals.nl | moderne muurschilderingen voor binnen en buiten

Project Elektriciteitshuisjes Fase 1 - Gemeente Rijswijk

In fase één van een opdracht van de Gemeente Rijswijk hebben wij 14 elektriciteitshuisjes voorzien van visuals. Deze visuals passen allemaal in de omgeving van het betreffende huisje. Dit is bijvoorbeeld de geschiedenis van de persoon in de straatnaam of omdat de visual qua kleur goed in de omgeving past. In fase twee gaan wij aan de slag met zeventien elektriciteitshuisjes in Oud Rijswijk. Als deze fase gereed is komt het totaal op 31 elektriciteteishuisjes. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Alle visuals zijn ontworpen door Dominic Brown.

In de video is de onthulling van het elektriciteitshuisje aan de Jozef Israëlslaan te zien met wethouder Armand van de Laar.


Project 'Feest aan Zee' - Gemeente Den Haag

Voor de viering van 200 jaar badplaats Scheveningen (Feest aan Zee) hebben wij in opdracht van de Gemeente Den Haag meerdere moderne muurschilderingen aangebracht aan de Rijnstraat naast het Centraal Station in Den Haag. In de visuals is de connectie met Den Haag, een stad aan zee, en Scheveningen goed te zien en op een kunstzinnige manier gevisualiseerd. Lees verder..


Project Rijksmuseum van Oudheden - Tentoonstelling 'Goden van Egypte'

In opdracht van het Rijksmuseum van Oudheden hebben wij voor de tentoonstelling "Goden van Egypte" meer dan 200 m2 ramen voorzien van Full-Color Prints. De visual wordt in de avonduren aan de binnenkant verlicht voor een extra mooi effect. De verlichting is uitgevoerd door ipv Delft creatieve ingenieurs.


Project Elektriciteitshuisjes - Gemeente Rijswijk

Voor de gemeente Rijswijk (ZH) heeft Modern Murals aan de Vliet een elektriciteitshuis voor de bediening van de brug De Oversteek voorzien van een nostalgisch beeld waarop is te zien hoe het er op deze plek vroeger uit zag. Op deze manier brengt Modern Murals cultuur en geschiedenis onder de aandacht en wordt tegelijkertijd ook de openbare ruimte verfraaid.

Voor vier andere elektriciteitshuisjes langs de Vliet is er gekozen voor een camouflage visual waardoor de huisjes op een mooie manier worden opgenomen in de omgeving.


Project Elektriciteitshuisjes - Gemeente Rotterdam

In de gemeente Rotterdam zijn een drietal elektriciteitshuisjes voorzien van een visual om deze huisjes een mooie uitstraling te geven voor de omgeving. Het project is uitgevoerd in samenwerking met CITYLAB 010.


Project "Erfgoedlijn Trekvaarten" - Gemeente Delft

In opdracht van Stichting Brugwachtershuisjes heeft Modern Murals de binnenkant van de ramen van het brugwachtershuisje op de Abtswoudsebrug in Delft verfraaid met een Visual van de vroegere trekvaarten. Dit project is onderdeel van het programma van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland en gerealiseerd in samenwerking met ipv Delft creatieve ingenieurs. 's Avonds wordt het brugwachtershuisje verlicht waardoor er een fraai kunstwerk ontstaat.


Project "Coming Out Day" - Gemeente Purmerend

Voor de gemeente Purmerend heeft Modern Murals een regenboog visual aangebracht in een fietstunnel naast NS-station Purmerend speciaal voor "Coming Out Day". Purmerend is één van de 45 regenbooggemeenten in Nederland die zich actief inzet voor een betere acceptatie van LHBT-inwoners. Op het ontwerp is ook de tekst te lezen van het anti-discriminatie artikel van de Nederlandse grondwet.


Project Anna van Buerenplein - Centraal Station Den Haag

Voor de gemeente Den Haag heeft Modern Murals het Anna van Buerenplein verfraaid door middel van het beplakken van 12 zuilen met speciale, utradunne folie. Het ontwerp van de 12 zuilen bestaat uit portrettekeningen van Anna van Bueren en haar familie, waaronder Willem van Oranje.


Project "Forum Hadriani" - Voorburg

In Voorburg, op de plek waar 2000 jaar geleden de Romeinse stad Forum Hadriani te vinden was, heeft Modern Murals twee elektriciteitshuisjes voorzien van een ultradunne folie die een Romeinse steen laat zien waar planten overheen vallen. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en Ziggo.


Project Winkelcentrum "De Hoven" - Delft

Voor de opening van een nieuw winkelgedeelte in winkelcentrum "De Hoven" in Delft heeft Modern Murals één van de hoofdingangen verfraaid met kleurrijke schilderingen, welke allemaal gebaseerd zijn op de stad Delft. De opvallende kleuren komen uit de nieuwe huisstijl van het winkelcentrum.


Project Schedeldoekshaven - Den Haag

In de Rivierenbuurt in Den Haag heeft Modern Murals fly-over pilaren verfraaid met behulp van het printen van murals op de pilaren. Dit in een rustgevende en vriendelijke kleur blauw. De ontwerpen zijn relatief simpel gehouden. Met behulp van speciale verlichting heeft de parkeergarage ook 's avonds en 's nachts een veilige uitstraling.


Project NS - Station Schiedam Centrum

Op het station van Schiedam hebben we de aankomsthal verfraaid met kleurrijke afbeeldingen, geïnspireerd op de stad. Hierdoor ervaart de treinreiziger direct bij aankomst een welkom gevoel. Bovendien is hiermee een sterkere verbintenis gelegd tussen het station en de stad.


Project Rijksmuseum van Oudheden - Tentoonstelling 'Carthago'

Voor de tentoonstelling 'Carthago' hebben voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden 176 vierkante meter ramen voorzien van Full-Color Prints welke aan de binnenkant aangebracht zijn met als doel om voorbijgangers uit te nodigen een bezoek te brengen aan het museum.